Webinar "Digitalisering van de economie: nood aan nieuwe fiscale spelregels in de toekomst?" - 24 juni 2021

24 June 2021

24 June 2021


Digitalisering van de economie: nood aan nieuwe fiscale spelregels in de toekomst?


In tijden van globalisering en digitalisering zoeken overheden naar nieuwe methodes om activiteiten, zonder fysieke aanwezigheid op het grondgebied van een land, te kunnen belasten. Verschillende landen hebben hiervoor reeds nieuwe regels ingevoerd. Ook België bespreekt momenteel een voorstel om bepaalde digitale diensten, zoals verkopen via een website, te kunnen belasten. 

De huidige fiscale regels voldoen niet meer door de toenemende mate van digitalisering en globalisering van de economie. Ook de OESO is van mening dat belastingheffing niet langer moet afhangen van een fysieke aanwezigheid in een land, maar gebaseerd moet zijn op de plaats waar de omzet wordt gemaakt of afzet plaatsvindt. Daarom heeft OESO een aantal nieuwe regels uitgewerkt die gekend zijn als de “Pillar 1” en “Pillar 2” voorstellen. 

RSM Belgium geeft op 24 juni hier graag meer uitleg over tijdens een webinar waarin sprekers lichten de voorgestelde maatregelen toe alsook de mogelijke impact hiervan op Belgische ondernemingen.

Praktische informatie

Je kan je hiernaast inschrijven voor de Nederlandstalige online sessie.

Zodra je je inschrijft, worden de praktische gegevens naar jou verstuurd via mail.

Dag: Donderdag 24 juni 2021 om 10u00

Duurtijd: 1 uur

Spreker: Peter Van Rompaey

Deze webinar is helemaal gratis, alsook alle andere fiscale webinars die we geven.

Ontvang je graag een ITAA-attest na je deelname? Dan hoef je enkel te antwoorden op de mail die je ontvangt enkele dagen na de webinar waaraan je hebt deelgenomen. Wij zorgen verder voor het nodige.

RSM Belgium

Registration for this event is now close