Webinar « BTW » - Fiscaal ingrijpende wijzigingen voor auto’s: is het nodig om uw wagenpark te vergroenen?

24 March 2022

24 March 2022

Beste,

RSM Belgium wil onze klanten continu bijstaan met het juiste advies. Daarom nodigen we je graag uit om deel te nemen aan het fiscale webinar dat we organiseren op 24 maart 2022. 

Niet alleen op het vlak van directe belastingen is de wagenfiscaliteit een ingewikkeld kluwen geworden, ook op het vlak van btw zijn er heel wat aandachtspunten. 

Tijdens deze sessie zal je een overzicht krijgen van de btw-aspecten met betrekking tot

  • Laadstations: wat is de correcte btw-behandeling van de levering en plaatsing van een laadstation. Wat indien een laadstation gehuurd wordt?  Hoe moet het opladen afgerekend worden?  Is er een onderscheid tussen de plaatsing bij de werknemer of bij de onderneming, en hoe zit het met het recht op aftrek? 

  • Personenwagens of lichte vrachtwagen: hoe het recht op aftrek bepalen? Wat is de impact van Covid op deze methodes? Wat is het onderscheid tussen de gratis ter beschikking stelling en de betaling van een eigen bijdrage? Wat zijn de verschillen tussen de aankoop en de huur van wagen? Wat bij de doorverkoop van een bedrijfswagen?


Praktische informatie

Je kan je hiernaast inschrijven voor de Nederlandstalige sessie

Zodra je je inschrijft, ontvang je verdere informatie via mail.

Dag: Donderdag 24 maart 2022 om 10u

Duurtijd: 1 uur

Spreker: Kaatje Bondewel

Dit webinar, net als al onze andere fiscale webinars, zijn gratis. 

Ontvang je graag een ITAA-attest na je deelname? Dan hoef je enkel te antwoorden op de mail die je ontvangt enkele dagen na het webinar waaraan je hebt deelgenomen. Wij zorgen verder voor het nodige.

We verwelkomen je graag en kijken ernaar uit om bij te dragen aan jouw activiteiten en hun verdere ontwikkeling.

RSM Belgium | Tax

Registration for this event is now close